Translate the forum:

{ EXIT } Przeglądasz forum jako gość! Zarejestruj, aby uzyskać pełny dostęp do forum ForumFishmaniak.pl.

Ryby spokojnego żeru.

Liny, karpie, karasie itp...

Ryby spokojnego żeru.

Postprzez TOM » 11 mar 2009, o 20:26

Pytanko
KUBA

zawsze nurtuje mnie pytanie,jak zakladac przynęte,czy może inaczej jak dobierać przynęte ażeby drobnica nie czepiała się w pierwszym momencie zarzucenia.

DARIUSZ-IE

można na ten temat dużo pisać i każdy wędkarz będzie miał inne teorie ja wychodzę z założenia że jeżeli nastawiam się na małe ryby to dobrze że drobnica się czepia ale nastawiając się na wielkie ryby stosuję większe przynęty jak kukurydze lub dużego robaka oraz większe haczyki i obciążenie bliżej haczyka przynęta spada szybciej na dno i drobnica się nie czepia. jeśli ktoś ma jeszcze inne teorie piszcie. pozdrawiam :D

RYBY ZAWSZE SĄ TYLKO WĘDKARZE DO DUPY :D :D :D

TOM

Proszę pamiętać, i jest to zasada, fakt. Do zanęty zawsze pierwsza przychodzi drobnica, no niestety! Czy prawdą jest jeżeli założymy większa przynętę to mała tego nie będzie skubać? Nie! Zawsze podskubie robiąc takie nijakie brania, a nawet na większy haczyk dosyć często wyciągamy 10 cm. rybkę. Damy większa, czekamy na branie, no i jak już nie raz odchodzimy z niczym. Powiem tak, osobiście te duże sztuki łowię na małe przynęty, małe podskubią ale przychodzi i na nie kolej by odeszły bo najdzie większa, duża, ale i ostrożniejsza, nie tak jak ta szalona młodzież i co jest ciekawe to to że jak założę cztery pinki to nie mam brań ( co potwierdza moje przypuszczenia ) natomiast jak dwie wyciągam spore sztuki. Nie przejmuj się cierpliwość to nasz fach, i zostanie wynagrodzona. Ale zaznaczam to z mojego doświadczeniaWink

Na tej planecie jestem tylko gościem :D
Na tej planecie jestem tyko przejazdem

TOM
Węgorz

Kasa: 7,443.00
Bank: 0.00
Medale: 1
zasłużony (1)
Gadu-Gadu: 0
Level: 23
HP: 61 / 1225
61 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 666 / 698
666 / 698

Re: Ryby spokojnego żeru.

Postprzez arczer1234 » 26 cze 2011, o 17:55

tez sie nad ty zastanawialem dlugo dlugo wczesniej , ale przkonalem sie do malych chaczykow i mniejszej prznety kiedys bedac nad woda tak sobie siedzialem wedeczki zarzucone papierosek piweczko sloneczko i tak sobie siedze niedaleko mnie starszy facet przyszedl rozbil sie obeszedl wszystko w kolo umnie tez byl pogadalismy chwile ja patrze a on co chwila wyciaga jakas lopate albo wieksza ploc to ide do niego nawijka podpatruje co ma za przynete czym neci zdziwko sprezyna na nie zbita kasza tak mi sie wydawalo nie wiem co dokladnie moze ciasto bylo przyneta platki i makaron mysle sobie co jest zagaduje czlowieka ten popatrzyl na moje zestawy posmial sie powiedzial zeby chaczyk z 8 na 14 zmienic albo mniejszy wtedy stwierdzilem ze co on na taki maly chaczyk duza rybe wyciagnac po kilku dniach lapania drobnicy pomyslalem sprobuje zalorzylem maly haczyk i do wody po godzinie czekania leszcz 39cm potem nastepny i wzdregi durze i karasie wieksze od tego czasu przekonalem sie do mniejszych haczykow do tej pory uzywam

-- 28 cze 2011, o 14:58 --

Co do przynęty wczoraj miałem masakrę z leszczami kukurydze ściągały z każdego haczyka przez 3 godziny brały niesamowicie ale po zacięciu pusto trochę mnie nerwy brały ,drobnica pewnie , założyłem po pięć ziarenek na haczyk większość była na żyłce reszta na haczyku zostawiłem odsłonięty zadzior brania na chwilę ustały potem jedno delikatne zacięcie i jest leszcz 28 cm 400g wagi za 5 min podobny, i tak przez ok 2 godzinki, na białe robaczki nic się nie dzieje do 22 po 22 większe sztuki wchodzą , a co do zanęty ja stosuje tylko płatki owsiane trochę chleba ,kukurydze, białe robaki , atraktor waniliowy ,herbatniki , makaron co tam mam dostępnego w domu ,
z taką zanętą mam lepsze rezultaty niż z kupną ,
Wychodząc z siebie nie trzaskam drzwiami.

mobile 0879620123
email arczer1234@gmail.com

arczer1234
Karaś

Obrazki: 0
Kasa: 0.00
Bank: 0.00
Gadu-Gadu: 0
Miejscowość: dublin
Level: 5
HP: 0 / 81
0 / 81