wreszci dokonczyłem moje dzieło tanim kosztem zrobil,em sobie siedzenia do łódki jeszcze nie zamontowane ale postaram sie to do niedzieli zrobic i wypróbowac nad wodą, wrzuce zdjecia po zamontowaniu.
czesc plastikowa została kupiona w ikea chyba z 5E za sztuke dosc solidny plastik, obrotowe mocowania przyjechały z Polski 40 zł za sztuke, a reszta to wyspawane coś z niczego i cztery piwka za fatyge. zobaczymy jak beda działac.
ja uzylem starych krzesel szkolnych (za free odemnie z collegu) uchwyty kupilem w MPD (20e/sztuka) ale nie mocuje ich na lodce bo : a nie skladaja sie i trzeba je demontowac przed jazda (jakos sie boje, ze beda powodowaly jakis kosmiczny opor powitrza) b ciezko je porzadnie przymocowac nie dziurawiac (a ze ja na ogol siedze w oddychajacych spodniobutach nei chce ich potargac) c te blachy od mocowania obrotowego sa tak blisko siebie, ze ciezko dobrac tak cienkie nakretki by o siebie nie wadzily d lake boat nie jest perfekcyjnym miejscem do ich montarzu (na tylnej i srodkowej lawce sa lekko ca blisko siebie a na przedniej sie nie da mocowac bo cale obracanie dabli biora - to samo z samym obracaniem = bo jak siadziesz bokiem do dziobu to nei ma miejsca na nogi + srodek ciezkosci lodki przestawia sie i lodka sie przechyla...)
miales jakies przejscia/przemyslenia z powyzszymi?
akurat moje uchwyty są dosc duze ja załozyłem sruby nr.8 takze wytarczajace, nie wiem co sie bedzie działo z krzesełkami w czasie jazdy moze wystarczy je jakos zblokowac oparciem do boku łódki zeby opór był mniejszy. mój jeep i tak spala kupe paliwa z łódka takze moze to nie bedzie wielka róznica. w sklepie były dwa rodzaje uchwytów ten drugi był do wypinania krzesełem moze było by to odpowiedniejsze, zobaczymy.
...no elegancko ,wygladaja jak solidne krzesła.... sorry za okreslenie barowe ,ale wyglad jak na wstepie swietny ,ciekawe jak z wytrzymałoscia ale wszystko wyjdzie w praniu ...gartuluje pomysłu i ......wykonania ,pozdrawiam